ALS Liga organiseert op 30 juni 2019 eerste editie van Middelkerke Swim

Allemaal klaar in de startblokken want op 30 juni 2019 lanceert de ALS Liga België vzw een primeur aan de Belgische kust in Middelkerke! Heb jij zin om in de Noordzee te zwemmen met een lichte zeebries in je haren? Dan hebben wij goed nieuws! De ALS Liga organiseert namelijk de eerste editie van de Middelkerke City Swim in samenwerking met de gemeente Middelkerke met als doel meer naamsbekendheid aan de zenuw-spier ziekte ALS te geven en het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren.

Tijdens de Middelkerke City Swim zwemmen deelnemers een parcours in de Noordzee en lopen over het strand naar hun startpositie terug. Het betreft een gesloten parcours waarbij de deelnemer zelf kan beslissen om meerdere ronden af te leggen afhankelijk van zijn of haar capaciteiten. De reddingsdiensten staan gedurende het hele evenement paraat om jouw veiligheid in en rond het water te garanderen. Het belooft een spectaculaire dag te worden met verschillende randactiviteiten op en rond het strand en een spetterend slotoptreden op de zeedijk met de bekendmaking van de opbrengst.

Participeren aan de Middelkerke City Swim kan op verschillende manieren. Sportievelingen die graag een uitdaging aangaan kunnen deelnemen aan de City Swim voor de prijs van 110 euro waarbij je toegang krijgt tot de deelnemerstent met gratis drank- en eetgelegenheid. Een minimumbedrag van 400 euro wordt hierbij ingezameld om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Vorm een team en zwem zo ALS de wereld uit!

Wens je niet deel te nemen maar zie je potentieel in de Middelkerke City Swim en wil je in het kader van Corporate Social Responsibility het initiatief financieel of materieel mee ondersteunen? Vraag naar een sponsorpakket op maat zodat we samen met jou een vruchtbare samenwerking kunnen opzetten. Voor meer informatie omtrent sponsoring, kan je contact opnemen metinfo@MiddelkerkeCitySwim.be.

Meer informatie omtrent het programma kan gevonden worden op de officiële site van de Middelkerke City Swim. Like de Facebookpagina van de ALS Liga voor belangrijke updates omtrent het evenement.

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen en raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing.

Comments are closed.