Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Autisme

7 Gevonden verenigingen - Thema



Dito is een vereniging van en voor personen met een handicap of chronische ziekte en hun netwerk. Dito versterkt, verandert en verbindt: we laten talenten van mensen tot hun recht komen en groeien.



Binnen UHasselt gebeuren vele mooie dingen. Elke dag opnieuw. Docenten wapenen jongeren met kennis en laten hen ontdekken waarin ze willen uitblinken. Studenten richten een eigen bedrijfje op, sturen zonnecellen de ruimte in en verkennen de wereld (dichtbij en veraf).



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De VZW Autisme Leeft organiseert als vrijwilligersorganisatie een divers vrijetijdsaanbod voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ass) via cuturele, sociale, sportieve en educatieve activiteiten in meerdere regio’s in Limburg.



Sinds 1990 leidt Scale Dogs vzw geleidehonden op die volledig kosteloos ter beschikking worden gesteld van personen met een visuele beperking. Scale Dogs schenkt ook assistentiehonden voor kinderen met een ASS.



KU Leuven gelooft in de toekomst. Wij denken niet alleen aan nu, maar net ook aan later. Meer dan 7 900 onderzoekers en professoren buigen zich nieuwsgierig over de grote vraagstukken van onze tijd.



Onze missie Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van patiënten.