Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Brandwonden

5 Gevonden verenigingen - Thema



De nazorg van brandwonden is vaak heel intensief, bijzonder duur, en vereist de meest deskundige aandacht. Daarom biedt Oscare in haar ambulant medisch behandelcentrum multidisciplinaire nazorg aan brandwondenslachtoffers via een gespecialiseerd medisch team bestaande uit artsen, kinesitherapeuten, psychologen, en andere paramedici (o.



Stichting Brandwonden, opgericht in 1986 en erkend als Stichting van Openbaar Nut, speelt een belangrijke rol voor brandwondenslachtoffers, volwassenen en kinderen.



Artsen Zonder Grenzen, opgericht in 1971, is een humanitaire medische organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van conflicten, epidemieën, pandemieën of natuurrampen.



De vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van Belgische kinderen en jongeren met brandwonden. De doelstellingen van de vzw zijn: • Trachten het verblijf in het brandwondencentrum zo aangenaam mogelijk te maken door een wekelijks bezoek van de cliniclown te organiseren, een geschenkje te geven na de verzorging, aanwezigheid van een vrijwilliger.



Warme zorg Dagelijks zetten tal van zorgprofessionals zich in om kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg te bieden in het UZ Gent. Onze medewerkers zijn het hart van de warme zorg waarvoor het ziekenhuis wil staan.