Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Geestelijke gezondheid

12 Gevonden verenigingen - Thema



Dokters van de Wereld is een onafhankelijke medische en humanitaire NGO die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. We komen in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met extra aandacht voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Epilepsie is één van de meest frequent voorkomende chronische neurologische aandoeningen. 1 op 100 wordt met deze aandoening geconfronteerd! De Liga stelt zich tot doel het welzijn van de mensen met epilepsie te bevorderen.



Schenken kan aan de CAW's zelf, CAW Groep ontvangt geen schenkingen. Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op www.caw.be/jouw-steun.



Onze missie Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van patiënten.



Samana is een vereniging van en voor alle mensen met een chronische ziekte of een zorgnood, mantelzorgers en vrijwilligers die elkaar versterken in een veelzijdige persoonsontwikkeling en een volwaardige participatie in de samenleving.



Het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen vzw is actief in de vijf Vlaamse provincies en groepeert: Wit-Gele Kruis van Antwerpen vzw Wit-Gele Kruis van Limburg vzw Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis van West-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw Sinds 1937 verzekert het Wit-Gele Kruis voor iedereen de beste zorg thuis.



Warme zorg Dagelijks zetten tal van zorgprofessionals zich in om kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg te bieden in het UZ Gent. Onze medewerkers zijn het hart van de warme zorg waarvoor het ziekenhuis wil staan.



Ais organisatie voor bijzondere jeugdzorg biedt Ruyskensveld vzw zorg op maat aan gezinnen, kinderen, jongeren, hun omgeving en dit op verschillende levensdomeinen.



Meer dan een kwart van alle mensen ondervindt psychische gezondheidsproblemen. De impact hiervan op het leven van familie en goede vrienden, is groot. Similes steunt gezinsleden met informatie en lotgenotencontact.



Stichting Alzheimer Onderzoek (STOPALZHEIMER.BE) is de enige stichting in België die het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer steunt. In de voorbije 28 jaar heeft SAO reeds 229 belangrijke innovatieve onderzoeksprojecten aan Belgische universiteiten gefinancierd voor een totaal bedrag van 28.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.