Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Gezondheidszorg

17 Gevonden verenigingen - Thema



Stichting Brandwonden, opgericht in 1986 en erkend als Stichting van Openbaar Nut, speelt een belangrijke rol voor brandwondenslachtoffers, volwassenen en kinderen.



Epilepsie is één van de meest frequent voorkomende chronische neurologische aandoeningen. 1 op 100 wordt met deze aandoening geconfronteerd! De Liga stelt zich tot doel het welzijn van de mensen met epilepsie te bevorderen.



Onze missie Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van patiënten.



Het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen vzw is actief in de vijf Vlaamse provincies en groepeert: Wit-Gele Kruis van Antwerpen vzw Wit-Gele Kruis van Limburg vzw Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis van West-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw Sinds 1937 verzekert het Wit-Gele Kruis voor iedereen de beste zorg thuis.



Warme zorg Dagelijks zetten tal van zorgprofessionals zich in om kwalitatieve en patiëntvriendelijke zorg te bieden in het UZ Gent. Onze medewerkers zijn het hart van de warme zorg waarvoor het ziekenhuis wil staan.



Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er samen iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die wetenschappelijk onderzoek ondersteunt en ook kankerpatiënten informeert.



De Breast International Group (BIG), gevestigd in Brussel, is een non-profitorganisatie die 59 academische onderzoeksgroepen voor borstkanker uit de hele wereld samenbrengt, die verbonden zijn aan duizenden ziekenhuizen.



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



Op 10 april 2000 overleed ons dochtertje Olivia aan de gevolgen van een hersenstamtumor. De wetenschap had geen antwoord. We besloten het Olivia Fund op te richten om nuttig onderzoek te financieren en kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden.



In het Zuiden leven er miljoenen kinderen met een open rugje en een waterhoofd. Child-help zorgt voor operaties, hulpmateriaal en intensieve begeleiding.



De Resto du Coeur, dat is in de eerste plaats een verhaal mensen, maar vooral van het hart! De vereniging bestaat in België sinds 21 december 1985 en de Federatie is sinds 2001 actief op nationaal niveau.



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



1 op 10 personen heeft diabetes. 1 op 3 weet niet dat hij of zij diabetes heeft. Hoog tijd om diabetes bespreekbaar te maken en een halt toe te roepen. Want diabetes is een chronische aandoening die te veel mensen treft en een grote impact heeft.



Patiënten en hun naasten begeleiden. Preventiecampagnes opzetten. En vooral: het kankeronderzoek financieren om levens te redden. U maakt dat mogelijk met uw legaat aan Stichting tegen Kanker.



Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) zet zich al meer dan 100 jaar in om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Als Belgisch onderzoekscentrum zijn we zeer trots op de belangrijke rol die we spelen op het wereldtoneel.



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.