Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Hulp aan vluchtelingen

7 Gevonden verenigingen - Thema



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



In België groeit 1 kind op 25 alleen op. Wereldwijd gaat het zelfs om 1 kind op 10 ofwel 220 miljoen kinderen. Elke dag zonder veilige en liefdevolle zorg van een familie, brengt de ontwikkeling en toekomst van deze kinderen een beetje meer in gevaar.



Schenken kan aan de CAW's zelf, CAW Groep ontvangt geen schenkingen. Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op www.caw.be/jouw-steun.



Een duwtje in de rug - een wereld van verschil Caritas Hulpbetoon vzw helpt jongeren, ouderen, alleenstaande moeders met kinderen, vluchtelingen, zieken, personen met een beperking .



Dokters van de Wereld is een onafhankelijke medische en humanitaire NGO die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. We komen in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met extra aandacht voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.



Wereldwijd samenwerkingsprojecten met onze lokale partners ondersteunen (bijvoorbeeld in Burkina Faso waar we de lokale melkhandel ondersteunen). Humanitaire noodhulp leveren bij conflicten of rampen zoals de oorlog in Oekraïne of de aardbevingen in Turkije en Syrië.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.