Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Internationale Solidariteit

7 Gevonden verenigingen - Thema



Missio België maakt deel uit van het netwerk van de Pauselijke Missiewerken, actief in meer dan 140 landen. Waar de lokale kerk zich ten dienste stelt van de minst bedeelden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, steunen we projecten in de volgende domeinen: • kerken en aanverwanten - bouw; • kinderen - opvoeding en gezondheidszorg; • priesters, pastorale werkers, catechisten - vorming; • voertuigen met een missie; • misintenties voor priesters en paters; • kleine pastorale projecten van religieuzen.



WSM, voorheen Wereldsolidariteit, werkt samen met bijna 100 organisaties in 23 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België: vakbonden, mutualiteiten, microkredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties.



Dokters van de Wereld is een onafhankelijke medische en humanitaire NGO die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. We komen in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met extra aandacht voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.



Dankzij uw vrijgevigheid vliegt de NGO Piloten Zonder Grenzen sinds 1983 naar de meest afgelegen gebieden, om er hulp te brengen voor de noodlijdende bevolking. Met het vliegtuig kunnen wij komen in gebieden waar anderen niet of niet meer komen om voedsel en medische zorgen te brengen bij slachtoffers van conflicten en natuurrampen of om zwaar zieke kinderen te vergezellen voor een medische opname in Europa.



Een universele toegang tot water is een basisrecht waar we allemaal om moeten geven. Elke druppel telt. Met uw steun aan Join For Water maakt u een essentieel mensenrecht mogelijk.



« Laureaat van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2019 » ATD Vierde Wereld (All Together for Dignity) zoekt de armsten op in Vlaanderen en Brussel en gaat samen met hen langdurige engagementen aan.



Broederlijk Delen streeft naar een  duurzame wereld zonder ongelijkheid. Een wereld waarin iedereen wil leven en waar nog lang geleefd kan worden. Een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, iedereen een stem heeft en in veiligheid kan leven.