Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Kinderen en jongeren

26 Gevonden verenigingen - Thema


RUYSKENSVELD VZW


Ais organisatie voor bijzondere jeugdzorg biedt Ruyskensveld vzw zorg op maat aan gezinnen, kinderen, jongeren, hun omgeving en dit op verschillende levensdomeinen.



Op 10 april 2000 overleed ons dochtertje Olivia aan de gevolgen van een hersenstamtumor. De wetenschap had geen antwoord. We besloten het Olivia Fund op te richten om nuttig onderzoek te financieren en kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden.



The Belgian Kids' Fund (BKF) is het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinder Ziekenhuis Koningin Fabiola dat tot 200.000 kinderen en adolescenten per jaar verzorgt.



KickCancer heeft een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de lange termijn bijwerkingen van de huidige behandelingen te verminderen of te voorkomen.



Een duwtje in de rug - een wereld van verschil Caritas Hulpbetoon vzw helpt jongeren, ouderen, alleenstaande moeders met kinderen, vluchtelingen, zieken, personen met een beperking .



De vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van Belgische kinderen en jongeren met brandwonden. De doelstellingen van de vzw zijn: • Trachten het verblijf in het brandwondencentrum zo aangenaam mogelijk te maken door een wekelijks bezoek van de cliniclown te organiseren, een geschenkje te geven na de verzorging, aanwezigheid van een vrijwilliger.



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.



Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er samen iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die wetenschappelijk onderzoek ondersteunt en ook kankerpatiënten informeert.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



De Stichting Koningin Paola is een stichting van openbare nut opgericht in 1992 op initiatief van H.M. Koningin Paola. Ze richt zich op de integratie en opleiding van jongeren tussen 3 en 25 jaar.



1 op 10 personen heeft diabetes. 1 op 3 weet niet dat hij of zij diabetes heeft. Hoog tijd om diabetes bespreekbaar te maken en een halt toe te roepen. Want diabetes is een chronische aandoening die te veel mensen treft en een grote impact heeft.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



UNICEF werkt in 190 landen en gebieden, soms op de meest onherbergzame plaatsen ter wereld om de meest kwetsbare kinderen te bereiken, om hun leven te redden en hun rechten te verdedigen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Kinderen kansen geven! Een Hart voor Limburg ondersteunt al 20 jaar initiatieven die zich richten op de ontwikkeling en de verbetering van de levenskwaliteit in Limburg.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Missio België maakt deel uit van het netwerk van de Pauselijke Missiewerken, actief in meer dan 140 landen. Waar de lokale kerk zich ten dienste stelt van de minst bedeelden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, steunen we projecten in de volgende domeinen: • kerken en aanverwanten - bouw; • kinderen - opvoeding en gezondheidszorg; • priesters, pastorale werkers, catechisten - vorming; • voertuigen met een missie; • misintenties voor priesters en paters; • kleine pastorale projecten van religieuzen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



We bieden wezen en kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika en Haïti een liefdevolle thuis, een school- en beroepsopleiding, gezonde voeding en medische zorgen en steunen families uit de arme omringende gemeenschappen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De Belgische Vereniging van kinderoncologen (BSPHO) zamelt fondsen in voor onderzoek naar innovatieve behandelingen voor ieder kind met kanker. Uw gift aan de BSPHO helpt ons : bij de opzet van academische klinische studies (niet gefinancierd door de farmaceutische industrie) die helpen tot de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor deze jonge patiënten; opleidingsbeurzen in kinderhemato-oncologie te financieren; een project te ondersteunen dat de langetermijneffecten van behandelingen bij kinderoncologie bestudeert.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



Proma vzw ondersteunt kleinschalige vormings- en opleidingsprojecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika en richt zich vooral op kinderen. • Toegang tot onderwijs verhogen.



Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervult de hartenwens van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Onze organisatie gelooft in de helende kracht van een wens en wil zo het kind extra moed geven door het een onvergetelijk moment te laten beleven, weg van de dokters en ziekenhuisbedden.