Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Ontwikkelingssamenwerking

16 Gevonden verenigingen - Thema



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



In België groeit 1 kind op 25 alleen op. Wereldwijd gaat het zelfs om 1 kind op 10 ofwel 220 miljoen kinderen. Elke dag zonder veilige en liefdevolle zorg van een familie, brengt de ontwikkeling en toekomst van deze kinderen een beetje meer in gevaar.



We bieden wezen en kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika en Haïti een liefdevolle thuis, een school- en beroepsopleiding, gezonde voeding en medische zorgen en steunen families uit de arme omringende gemeenschappen.



UNICEF werkt in 190 landen en gebieden, soms op de meest onherbergzame plaatsen ter wereld om de meest kwetsbare kinderen te bereiken, om hun leven te redden en hun rechten te verdedigen.



Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) zet zich al meer dan 100 jaar in om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Als Belgisch onderzoekscentrum zijn we zeer trots op de belangrijke rol die we spelen op het wereldtoneel.



Een universele toegang tot water is een basisrecht waar we allemaal om moeten geven. Elke druppel telt. Met uw steun aan Join For Water maakt u een essentieel mensenrecht mogelijk.



Verbeter de wereld, begin bij jezelf Bond zonder Naam (BZN) komt op voor wie niet gezien of gehoord wordt in de samenleving. BZN wil zoveel mogelijk mensen vanuit het hart aanspreken en met elkaar verbinden, om zo een samenleving te creëren die een warm verschil maakt, vooral voor wie minder kansen krijgt.



In het Zuiden leven er miljoenen kinderen met een open rugje en een waterhoofd. Child-help zorgt voor operaties, hulpmateriaal en intensieve begeleiding.



KU Leuven gelooft in de toekomst. Wij denken niet alleen aan nu, maar net ook aan later. Meer dan 7 900 onderzoekers en professoren buigen zich nieuwsgierig over de grote vraagstukken van onze tijd.



WSM, voorheen Wereldsolidariteit, werkt samen met bijna 100 organisaties in 23 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België: vakbonden, mutualiteiten, microkredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties.



Dierenartsen Zonder Grenzen voert humanitaire en ontwikkelingsacties uit in Afrika voor de gezondheid van dier, mens en planeet. We helpen veehouders om hun kuddes gezond te houden en om een betere toekomst uit te bouwen, in harmonie met de natuur.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Wereldwijd samenwerkingsprojecten met onze lokale partners ondersteunen (bijvoorbeeld in Burkina Faso waar we de lokale melkhandel ondersteunen). Humanitaire noodhulp leveren bij conflicten of rampen zoals de oorlog in Oekraïne of de aardbevingen in Turkije en Syrië.



Broederlijk Delen streeft naar een  duurzame wereld zonder ongelijkheid. Een wereld waarin iedereen wil leven en waar nog lang geleefd kan worden. Een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, iedereen een stem heeft en in veiligheid kan leven.