Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Palliatieve zorg

10 Gevonden verenigingen - Thema



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



Onze missie Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van patiënten.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen vzw is actief in de vijf Vlaamse provincies en groepeert: Wit-Gele Kruis van Antwerpen vzw Wit-Gele Kruis van Limburg vzw Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis van West-Vlaanderen vzw Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant vzw Sinds 1937 verzekert het Wit-Gele Kruis voor iedereen de beste zorg thuis.



CODA vzw is een pluralistische organisatie van artsen, verpleegkundigen, psychologen, paramedici en vrijwilligers, die palliatieve zorg aanbieden in de regio Antwerpen-Noord en Noorderkempen.



Een duwtje in de rug - een wereld van verschil Caritas Hulpbetoon vzw helpt jongeren, ouderen, alleenstaande moeders met kinderen, vluchtelingen, zieken, personen met een beperking .



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.