Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Preventie

19 Gevonden verenigingen - Thema



Schenken kan aan de CAW's zelf, CAW Groep ontvangt geen schenkingen. Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op www.caw.be/jouw-steun.



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.



De vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van Belgische kinderen en jongeren met brandwonden. De doelstellingen van de vzw zijn: • Trachten het verblijf in het brandwondencentrum zo aangenaam mogelijk te maken door een wekelijks bezoek van de cliniclown te organiseren, een geschenkje te geven na de verzorging, aanwezigheid van een vrijwilliger.



Patiënten en hun naasten begeleiden. Preventiecampagnes opzetten. En vooral: het kankeronderzoek financieren om levens te redden. U maakt dat mogelijk met uw legaat aan Stichting tegen Kanker.



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.



1 op 10 personen heeft diabetes. 1 op 3 weet niet dat hij of zij diabetes heeft. Hoog tijd om diabetes bespreekbaar te maken en een halt toe te roepen. Want diabetes is een chronische aandoening die te veel mensen treft en een grote impact heeft.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Boeren op een Kruispunt vzw is een onafhankelijke en gratis hulporganisatie voor alle Vlaamse boeren en tuinders. Onze organisatie heeft tot doel om land- en tuinbouwers te begeleiden bij financiële, economische, psychologische, technische of sociale problemen.



VOORUITGANG DOOR ONDERZOEK Hart- en vaatziekten blijven de eerste oorzaak van mortaliteit wereldwijd. In ons land kan hun toename verklaard worden door een groeiende incidentie van arteriële hypertensie, diabetes, obesitas en ook door de veroudering van de bevolking.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



Artsen Zonder Grenzen, opgericht in 1971, is een humanitaire medische organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van conflicten, epidemieën, pandemieën of natuurrampen.



• Het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten verminderen door de bevolking te informeren en sensibiliseren. ​​​​​​ • Hartpatiënten en hun naasten steunen



De nazorg van brandwonden is vaak heel intensief, bijzonder duur, en vereist de meest deskundige aandacht. Daarom biedt Oscare in haar ambulant medisch behandelcentrum multidisciplinaire nazorg aan brandwondenslachtoffers via een gespecialiseerd medisch team bestaande uit artsen, kinesitherapeuten, psychologen, en andere paramedici (o.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Samana is een vereniging van en voor alle mensen met een chronische ziekte of een zorgnood, mantelzorgers en vrijwilligers die elkaar versterken in een veelzijdige persoonsontwikkeling en een volwaardige participatie in de samenleving.



De Breast International Group (BIG), gevestigd in Brussel, is een non-profitorganisatie die 59 academische onderzoeksgroepen voor borstkanker uit de hele wereld samenbrengt, die verbonden zijn aan duizenden ziekenhuizen.