Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Voedselhulp

6 Gevonden verenigingen - Thema



De Resto du Coeur, dat is in de eerste plaats een verhaal mensen, maar vooral van het hart! De vereniging bestaat in België sinds 21 december 1985 en de Federatie is sinds 2001 actief op nationaal niveau.



Artsen Zonder Grenzen, opgericht in 1971, is een humanitaire medische organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van conflicten, epidemieën, pandemieën of natuurrampen.



Rise for Kids ondersteunt en helpt kinderen uit kansarme milieus (van 0 tot 18 jaar) in België. Hun welzijn, waardigheid en verbetering van de levensomstandigheden zijn onze pijlers.



De missie van 't Eilandje bestaat erin om te voldoen aan de behoeften van daklozen en mensen in een serieuze precaire situatie. 't Eilandje organiseert daarom niet alleen een dienstenservice voor eerste behoeftes.



SAMEN SOLIDARITEIT VOEDEN De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken - verantwoordelijk voor de herverdeling van levensmiddelen aan aangesloten lokale verenigingen - vertegenwoordigt.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.