BOND ZONDER NAAM VZW - SOCIAAL EN CULTUUR


Logo BOND ZONDER NAAM VZW - SOCIAAL EN CULTUUR


Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.


Voorstelling

ACTIES

Vanuit het hart
 
Samenleven is voor Bond zonder Naam synoniem aan zorgen dat iedereen erbij hoort. Ook mensen met minder kansen. Omdat ze bijvoorbeeld gezondheidsproblemen hebben, niet rondkomen of na een gevangenschap opnieuw in de samenleving moeten integreren. Met o.a. het BZN kansenhuis, de Sociale Kruidenier, onze sociale dienst of onze gevangenenwerking geven we hen een extra duwtje in de rug.
 
Tegelijk willen we met zoveel mogelijk mensen in dialoog gaan om gevoelige thema’s, onrecht en taboes in onze samenleving aan te pakken. Daarom organiseren we campagnes, acties en vormingen die ogen openen en harten verbinden. Omdat we geloven dat alleen vanuit een verdiept persoonlijk bewustzijn échte verbondenheid en een duurzaam engagement voor een meer zorgzame samenleving ontstaan.

INITIATIEVEN 

• Spreuken: met slimme inzichten en doordachte wijsheden nodigen we al meer dan 50 jaar de Vlaming uit om even stil te staan bij wat hij of zij denkt en voelt. Abonneer je gratis op de spreuken via www.bzn.be.

• Sensibiliserende campagnes: Jaarlijkse mediacampagnes die gevoelige thema’s, onrecht en taboes bespreekbaar maken bij een breed publiek.

• BZN Sociale dienst: Advies, financiële of materiële hulp voor mensen in armoede.

• Sociale Kruidenier: Sociale buurtwinkel op maat van kansarme mensen.

• BZN Gevangenenactie: Initiatieven die een constructief herintegratieproces willen ondersteunen.

• Het Café: Een ontmoetingsplek voor eenzamen, dak- en thuislozen.

• Vormingen: Met ons vormingsaanbod moedigen we iedereen aan om te blijven groeien als mens: in wat je kunt én wie je bent. Want hoe meer inzicht in jezelf, hoe meer je anderen kan bieden.
BOND ZONDER NAAM VZW - SOCIAAL EN CULTUUR

Sint-Jacobsmarkt 39
2000 ANTWERPEN

Tel. 03 201 22 10
Email : welkom@bzn.be
Website : www.bzn.be


Voorzitter : Koen DE MAESSCHALCK

Directeur : Anniek GAVRIILAKIS

Contactpersonen :
Anniek GAVRIILAKIS

KBO number : 0469 523 847

Bank : BE33 5230 8009 0046 • BIC : TRIOBEBB