BCG -Dopjesactie : Dop je mee voor BCG? – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

BCG -Dopjesactie : Dop je mee voor BCG?

bcg

Kent u de BCG-dopjesactie al? 

Door plastic dopjes te verzamelen kan u op een eenvoudige én milieuvriendelijke manier de opleiding van geleidehonden voor blinde en slechtziende personen steunen.

Hebben jullie op school ook dopjes van water, fruitsap of frisdrankflesjes?Gooi ze niet weg, maar verzamel ze voor de BCG-dopjesactie!

Om de opleiding van 1 blindengeleidehond te financieren hebben we zo’n 77.500 kg dopjes nodig. Dat is ontzettend veel, maar als iedereen meespaart maken vele kleintjes één groot.

Verzamelen….en dan?

De BCG-dopjesactie werkt met inzamelpunten doorheen het land. Je kan de dopjes zak per zak naar een inzamelpunt brengen of je kan verder sparen tot je enkele zakken samen weg kan brengen. Grote hoeveelheden kunnen worden opgehaald door onze vrijwilligers.

Sorteren en recycleren

Alle verzamelde dopjes worden gesorteerd door onze vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat er geen andere materialen tussen de dopjes zitten. De ingezamelde dopjes worden verkocht en gerecycleerd. De opbrengst gaat naar de opleiding van geleidehonden en naar de algemene werking van het centrum.

Alle informatie over de dopjesactie kan je terugvinden op onze website of neem telefonisch contact op met het BCG-secretariaat op 012/ 23 43 19.

Ben je klaar om dopjes te verzamelen en wens je een startpakket te ontvangen?

* 2 Affiches: inzamelpunt A3

* 5 Affiches: inzamelpunt A4

* 2 Affiches : welke dopjes A3

* 20 flyers

Ik wil een startpakket
Ik wil meer informatie en neem een kijkje op de website
Ik wil meer informatie en neem een kijkje op de facebookpagina

Music for Life 2016

music_for_life

Ook dit jaar is het BCG één van de goede doelen bij Music for Life. Wil jij dit jaar een actie doen om de opleiding van onze geleidehonden te financieren? Laat het ons weten!
Hierbij alvast enkele ideeën:

  • steun de Speculaas for Life-actie van het BCG door onze speculaas te verkopen aan alle collega’s.
  • loop de warmathon geblinddoekt en laat je topprestatie sponsoren door je vrienden en kennissen.
  • organiseer samen met de buren de warmste straatreceptie met warme chocolademelk en gluhwein.

Goed idee? Kom ermee naar BCG en contacteer ons

Ideeënbus

centre_belge_chiens_guides

Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) vzw.

 

Het BCG legt zich sinds 1990 toe op het kweken en opleiden van honden tot blindengeleidehonden, leert personen met een visuele beperking omgaan met hun geleidehond en verleent permanente nazorg aan de geleidehondgebruikers. Het groeideuit tot een toonaangevend centrum dat geleidehonden levert in het hele land.

 

Het BCG draagt de professionele aanpak van de opleiding van blindengeleidehonden hoog in het vaandel. Deze aanpak draagt bij tot de integratie van personen met een visuele beperking in onze maatschappij en geeft hen de mogelijkheid om zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

 

Neem een kijkje op www.geleidehond.be voormeer informatie over de werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.