BGHSG vzw richt het ‘Jonna-fonds’ op – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

BGHSG vzw richt het ‘Jonna-fonds’ op

Op 30 december 2014 werd één van onze geleidehonden samen met haar baasje aangevallen door twee loslopende honden. Onze geleidehondengebruiker kwam er met de schrik en een lichte bijtwond vanaf. Maar blindengeleidehond Jonna werd in kritieke toestand afgevoerd naar de dierenkliniek van Brasschaat.

Daags nadien werd Jonna overgebracht naar dierenkliniek van Genk voor verdere verzorging. Ze werd lelijk toegetakeld aan haar buik, oor en poten.

Door de diepe bijtwonden in haar poten zijn enkele spieren en pezen geraakt. Maar ook de doorbloeding werd verstoord waardoor de huid losliet. Even werd er overwogen om haar achterpoot te amputeren, maar dankzij de deskundige tussenkomst van de dierenartsen in dierenkliniek Avanti is dit proces voorlopig en hopelijk definitief gestopt.

De zorgen voor Jonna duren wellicht nog weken en zullen handenvol geld kosten. Daarom zijn we op zoek naar hulp!

BGHSG vzw richt het ‘Jonna-fonds’ op.

Een fonds om de hoge kosten voor de genezing van Jonna te financieren. Indien later blijkt dat de verzekering toch de kosten zal terugbetalen, blijft het gestorte geld geparkeerd in dit fonds. Het zal dan aangewend worden voor andere onverwachte hoge medische kosten waar onze cliënten met hun geleidehond kunnen voor staan. Financiële ondersteuning kan geboden worden op onderstaand rekeningnummer met vermelding ‘Jonna-fonds’:

IBAN: BE38 7765 9596 5572

BIC: GKCCBEBB