Embracing life : viering 10 jarig bestaan – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Embracing life : viering 10 jarig bestaan

Op 31 maart 2009 werd de vzw opgericht met het doel educatieve hulp te bieden aan jongeren en volwassenen in Togo. De GROS Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking heeft ons hierin 10 jaar gesteund en wil onze viering in de kijker plaatsen.

De viering zelf bestaat uit twee delen:

1. Het aperitief concert met een woordje uitleg van de voorzitster van de GROS, gevolgd door het optreden van de Home Cookin Band en My Groovy Sisters en aansluitend aperitief

2. Een Afrikaanse maaltijd verzorgd door het restaurant Waka Waka uit Gent

Woordje uitleg over onze realisatie en wat we nog wensen te verwezenlijken:

Met een eerste subsidie van 1000 € ontvangen van de GROS Melle in 2009 zijn we met alfabetiseringslessen gestart in Agou- Apegamé januari 2010. Momenteel geven we ook les in Agou-Gare en Kpando. In 2012 hebben we een stuk grond gekocht om een opleidingscentrum te uit de grond te stampen met beroepsopleidingen als naaister, traditioneel wever, metser en basisvorming ICT. Toekomstige opleidingen in het centrum hopen we nog op bakker en meubelmaker te kunnen organiseren.

In 2017 hebben we 5 hectaren grond gekocht en twee personen de opleiding laten volgen van ecologisch landbouwondernemer. Sinds december 2018 zijn ze gestart om twee hectaren wildernis om te toveren in bewerkbaar land. De bedoeling is om met een deel van de opbrengst de kosten van de opleidingen te dragen en zo volledig zelfredzaam te worden. Nog een investering van +/- 25 000 € voor de gebouwen (schuur, magazijn, kantoor, slaap en leefruimte, sanitair en een klas om vormingen te organiseren) en een pick-up 4×4 is waar we op zoek zijn om dit project volledig van de grond te krijgen.

Een totaal ander project die we voor ogen hebben is een sensibiliseringscampagne om de jongeren bewust te maken op hun verantwoordelijkheid hun land te helpen opbouwen. Ze te stimuleren zelf creatief te zijn en met hun ideeën naar voor te komen. Een commissie bestudeert dit en financiële hulp en begeleiding wordt aangeboden om het idee te realiseren… hier spreken we over grote sommen geld. Een gebouw voor burelen, personeel, auto’s, enz + fondsen.

In ieder geval met wat we ontvangen, 100 % gaat naar de ontwikkeling van de individu die op zijn beurt zijn steentje bijdraagt aan zijn of haar gemeenschap.

Meer kan je lezen op onze website: www.embracinglife.be