Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen

pld_zooAls de natuur en de dieren u dierbaar zijn…

Meer dan 170 jaar oud, maar boordevol leven. Elk jaar brengt ZOO Antwerpen honderdduizenden bezoekers in verwondering en dichter bij de dieren in een exotische oase midden in de stad.

De KMDA beheert al bijna zestig jaar Planckendael, een van de belangrijkste dierentuinen van Europa op vlak van natuurbehoud. U gaat er op ontdekking en avontuur en beleeft er een leuke, ontspannende dag in de natuur.

In het moment waarop we het leven moeten loslaten schuilt de mogelijkheid om voort te leven.
U kunt bepalen dat uw vermogen, of een deel ervan, naar de KMDA vzw gaat, als u er niet meer bent. De KMDA doet er mooi werk mee, ten voordele van de dieren en het natuurbehoud. In uw naam, met uw steun, ter nagedachtenis van u.
Deze brochure vertelt u wat de KMDA doet. En hoe u uw nalatenschap regelt ten gunste van de dieren en het natuurbehoud. En hoe u zo de hele wereld tot uw erfgenaam maakt.
Het is goed om daar nu al aan te denken. Want als u ons wilt steunen met uw nalatenschap, maakt u het best een testament op en bezorgt u dat aan uw notaris.
Uw notaris helpt u als u vragen hebt, maar u mag onze collega’s ook altijd contacteren via legaten@kmda.org of 03 202 45 70. Zij geven u graag alle uitleg.
Alvast van harte bedankt om aan ons te denken.

De KMDA vzw beheert:

  • ZOO Antwerpen
  • Planckendael, dierenpark bij Mechelen
  • Het Serpentarium in Blankenberge
  • Natuurreservaat De Zegge in Geel
  • Het Centre for Research and Coservation, het eigen wetenschapscentrum voor onderzoek en conservatie
  • Het Elisabeth Center Antwerp, met o.a. de nieuwe Koningin Elisabethzaal (opening: eind 2016)kmda_p_quadri