Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Verdediging van, bescherming en hulp aan het kind

13 Gevonden verenigingen - Thema


RUYSKENSVELD VZW


Ais organisatie voor bijzondere jeugdzorg biedt Ruyskensveld vzw zorg op maat aan gezinnen, kinderen, jongeren, hun omgeving en dit op verschillende levensdomeinen.



Onze vereniging ondersteunt projecten gericht op de benarde situatie van vrouwen en kinderen die in de minst ontwikkelde landen worden blootgesteld aan situaties van onzekerheid, kwetsbaarheid of uitsluiting.



Dokters van de Wereld is een onafhankelijke medische en humanitaire NGO die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. We komen in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid voor iedereen, met extra aandacht voor kwetsbare groepen die uit de reguliere zorgboot vallen.



Missio België maakt deel uit van het netwerk van de Pauselijke Missiewerken, actief in meer dan 140 landen. Waar de lokale kerk zich ten dienste stelt van de minst bedeelden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, steunen we projecten in de volgende domeinen: • kerken en aanverwanten - bouw; • kinderen - opvoeding en gezondheidszorg; • priesters, pastorale werkers, catechisten - vorming; • voertuigen met een missie; • misintenties voor priesters en paters; • kleine pastorale projecten van religieuzen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Rise for Kids ondersteunt en helpt kinderen uit kansarme milieus (van 0 tot 18 jaar) in België. Hun welzijn, waardigheid en verbetering van de levensomstandigheden zijn onze pijlers.



UNICEF werkt in 190 landen en gebieden, soms op de meest onherbergzame plaatsen ter wereld om de meest kwetsbare kinderen te bereiken, om hun leven te redden en hun rechten te verdedigen.



De armoede via onderwijs duurzaam uit de wereld terugdringen door gelijke kansen centraal te stellen. Middelbaar onderwijs en een beroepsopleiding geven aan kinderen in extreme armoede om hen een nieuwe start te geven in het leven.



In België groeit 1 kind op 25 alleen op. Wereldwijd gaat het zelfs om 1 kind op 10 ofwel 220 miljoen kinderen. Elke dag zonder veilige en liefdevolle zorg van een familie, brengt de ontwikkeling en toekomst van deze kinderen een beetje meer in gevaar.



De nazorg van brandwonden is vaak heel intensief, bijzonder duur, en vereist de meest deskundige aandacht. Daarom biedt Oscare in haar ambulant medisch behandelcentrum multidisciplinaire nazorg aan brandwondenslachtoffers via een gespecialiseerd medisch team bestaande uit artsen, kinesitherapeuten, psychologen, en andere paramedici (o.



100% VAN UW GIFTEN HERVERDEELD!   United Fund for Belgium zamelt fondsen in en financiert meer 80 projecten per jaar om aan de sociale integratie bij te dragen, armoede te bestrijden, mensen met een handicap te ondersteunen en het welzijn van kinderen te verbeteren.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.