Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

EORTC CANCER RESEARCH FUND

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen sinds 01/01/2014. Bevoegd instituut: 10/05/1976.
Aanbelangende thema’s
Kanker (strijd tegen) / Financiering onderzoek / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Gezondheid /

Adres :

Avenue E Mounier 83/11
1200 BRUXELLES
Tel. +32 2 774 15 26
Email : ecrf@eortc.org
Web : www.eortc.org


Contacten :

Voorzitter : Diego du MONCEAU
Info : Aphrodite KOULENTAKI
KBO nummer : 0416 340 628
Bank : ECRF AISBL BE46 2100 5100 1036Voorstelling Actualiteiten Video's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


De European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), opgericht te Brussel in 1962, is een unieke pan-Europese non-profit organisatie voor klinisch kankeronderzoek waarvan de activiteiten tumortypes, disciplines en landsgrenzen overschrijden. EORTC ontwikkelt, voert uit, coördineert en stimuleert translationeel en klinisch onderzoek van hoge kwaliteit om de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren. Dit wordt bereikt door het verwerven van inzichten in de kankerbiologie en het testen van effectievere therapeutische strategieën in klinische proeven waarbij gebruik wordt gemaakt van goedgekeurde geneesmiddelen, chirurgie en/of radiotherapie. Zulke klinische proeven worden uitgevoerd onder leiding van een uitgebreid netwerk van klinische kankeronderzoekers in meer dan 730 ziekenhuizen in 48 landen. EORTC biedt een uniek platform voor artsen in Europa om samen te komen en collectief een overeenstemming te bereiken over de cruciale klinische vraagstukken, waarbij de grenzen van behandelingsopties worden verlegd om patiëntenzorg te verbeteren. EORTC beschikt over een ongeëvenaarde deskundigheid om grote en complexe klinische proeven uit te voeren en te analyseren die gericht zijn op alle patiëntenpopulaties in Europa en vaak ook in de rest van de wereld, alsook op zeldzame tumoren zodat geen enkele kankerpatiënt achterblijft. Momenteel werkt EORTC aan meer dan 200 studies naar verschillende kankersoorten en volgt het 27.000 kankerpatiënten. 

Het EORTC Cancer Research Fund (ECRF) is het financieringsluik van deze wetenschappelijke organisatie en heeft als missie onderzoek naar de behandeling van kanker, onder leiding van EORTC, te bevorderen, aan te moedigen en te ondersteunen.

EORTC Corporate Video

GBL/2022-0312 | Version FR