Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

TIBETAANS INSTITUUT


Logo TIBETAANS INSTITUUT


Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.


Voorstelling Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN

Het Tibetaans Instituut is een culturele organisatie die bijdraagt aan dialoog en vrede in onze samenleving, geïnspireerd door de wijsheidsleer van de Boeddha. Het centrum in Schoten is verbonden met Yeunten Ling (Hoei) en Nalanda (Brussel). Onze activiteiten bevorderen levenskunst, wetenschappelijk en spiritueel/filosofisch onderzoek, mindfulness, begeleiding van stervenden. Sinds 1976 is onze groei te danken aan onze deskundige leraren en de vele vrijwilligers.
Wij organiseren lezingen en cursussen, meditaties en rondleidingen voor sociaal-culturele groeperingen en scholen. De Tibetanen voelen zich thuis bij ons voor hun rituelen. Er zijn uitzonderlijke evenementen (zoals 5 keer het bezoek van de Dalai Lama), onze boeken en cultuurreizen.

Uw vrijgevigheid is kostbaar
Het Instituut staat voor een actief engagement van vrijwilligers en weldoeners. De overheid verleent geen subsidie omdat het boeddhisme niet erkend is, in tegenstelling tot andere filosofische en spirituele levensbeschouwingen. Dankzij uw steun staan we er niet alleen voor.


TIBETAANS INSTITUUT
Aanbelangende thema’s

Cultuur en kunst / Palliatieve zorg / Gezondheid / Opvoeding / Sociale integratie / Solidariteit tussen kerken / Vrijwilligerswerk /

Adres :

Kruispadstraat 33
2900 SCHOTEN
Tel. 0473 473 959
Email : info@tibinst.org
Web : www.tibinst.be


Contacten :

Voorzitter : Karel BOLCKMANS
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Lea VANROMPAY
KBO nummer : 0420 127 685
Bank : BE63 2200 4930 2308

GBL/2021-0518