Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VFG VZW - VERENIGING PERSONEN MET EEN HANDICAP


Logo VFG vzw - Vereniging Personen met een handicap


Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen sinds 27/09/2015.


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN

VFG geeft personen met een handicap een volwaardige plek in de maatschappij. Dat doen we door hen te verenigen, te informeren en te versterken.

We laten talenten van mensen tot hun recht komen en groeien. Tijdens bijeenkomsten, in vrijwilligerswerk én bij onze projecten, zoals:

Onze Reizende Caféploeg. Die springt meteen in het oog: een caféploeg die volledig bestaat uit personen met een handicap. Want ook personen met een handicap hebben veel potentieel!

Met Inktvis, een zee van verhalen. Personen met een handicap, beperking of chronische ziekte kunnen hiermee op eigen tempo en met begeleiding van schrijfcoaches deelnemen aan inspirerende lees- en schrijfuitdagingen.

Onze Voorleesbende. Die trekt naar klasjes van het kleuter- en basisonderwijs, gepakt en gezakt met kleurrijke boeken en vertelplaten. Tijdens het voorleesuurtje nemen deze mensen met zichtbare en onzichtbare handicaps kinderen mee in de wonderlijke wereld van diversiteit, waar iedereen anders is, maar toch gelijkwaardig.


VFG VZW - VERENIGING PERSONEN MET EEN HANDICAP
Aanbelangende thema’s

Autisme / Blinden en/of slechtzienden / Doven en slechthorenden / Handicap / Jongeren met een handicap / Mentaal gehandicapten / Mindervaliden in een rolstoel / Personen met een handicap /

Adres :

Sint Jansstraat 32-38
1000 BRUSSEL
Tel. 0032 2 515 02 58
Email : info@vfg.be
Web : www.vfg.be


Contacten :

Voorzitter : Dorien MEULENIJZER
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Yves VERSCHAEREN
Contactpersoon : Renée VANSTEENWINCKEL
KBO nummer : 0416 912 136
Bank : BE06 8777 9769 0122

GBL/2021-0420