Africalia vindt zichzelf opnieuw uit !

AFRICALIA PRESENTATIE
Donderdag 29 maart, 10.30u., La Bellone, Brussel

Africalia vindt zichzelf opnieuw uit!

Africalia nodigt u uit voor een panelgesprek naar aanleiding van de voorstelling van haar meerjarenprogramma. Drie van haar partners zullen deelnemen aan het debat “Cultuur en creativiteit, vectoren van sociale verandering in België en Afrika” op donderdag 29 maart 2018 om 10.30u in La Bellone (Vlaamsesteenweg 46, 1000 Brussel).

Een samenleving die wordt gevoed door cultuur en een alternatieve economie gebaseerd op creativiteit is geen droom. Dit is het doel van het nieuwe culturele samenwerkingsprogramma van Africalia in Afrika.

Bovendien richt Africalia zich voor de eerste keer in meer dan 10 jaar naar België en de Belgische culturele sector in het kader van haar programma rond Wereldburgerschapseducatie (WBE). Onder dit acroniem verstaan we de wens van actoren die in verschillende artistieke disciplines werken om de culturele diversiteit en meervoudige identiteiten van ons land onder het licht te brengen.


Al deze nieuwigheden zijn te vinden op de nieuwe website van Africalia, een showcase van activiteiten georganiseerd door haar partners en door haar team in haar programma 2018-2021.


De kracht ervan wordt nog vaak veronachtzaamd, maar het is van cruciaal belang om kunst en cultuur in het centrum te plaatsen van reflecties over de maatschappij die we in de nabije toekomst willen zien verschijnen.

Comments are closed.