Paralympic News PyeongChang – Belgen klaar voor de strijd

Beste lezers

Nu ze reeds enkele dagen geleden hun intrek hebben genomen in het prachtige atletendorp, zijn de atleten stilaan klaar voor het echte werk. De sneeuw is van de partij, doch de thermometer is wat in de war met temperaturen tussen de -10 en +10°C.
Met de Openingscermonie wordt morgen het officiële startschot gegeven van de 12e editie van de Paralympische winterspelen. Afspraak om 12:00 uur Belgische tijd op RTBF-La Deux of www.paralympic.org.

In dit nummer leest u :

Veel leesgenot.

Woord van Anne d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee


Alea jacta est. Na jaren van voorbereiding, discipline en zelfopoffering is het moment van de waarheid aangebroken voor onze twee geselecteerde atleten. Geruggesteund door een ambitieuze staff zullen ze (opnieuw) kunnen proeven van de unieke sfeer van de Spelen.
Van bij aankomst in de luchthaven van Seoul werd het team warm onthaald door de Koreanen. De organisatie en infrastructuren lijken perfect op niveau van dit grootse evenement.

Lees meer hier.

Eerste dagen en eerste oefensessies voor onze atleten


Na afloop van een lange reis, die startte met een (Belgische) sneeuwstorm richting de luchthaven van Amsterdam, zijn onze atleten nu reeds een week geïnstalleerd in het gloednieuwe atletendorp van PyeongChang. Rondom hen duizenden atleten, coaches, … uit alle hoeken van deze planeet. Niet meteen iets waar een deel van de delegatie ervaring mee heeft, waaronder de slechtziende Eléonor Sana, die voor het eerst deelneemt aan de Spelen:
« We hebben niet de gewoonte zoveel volk rondom ons te hebben. In het circuit zitten we altijd met de andere skiërs, maar hier zijn natuurlijk ook de atleten van de andere 5 sporten die op het programma staan, en daarbij ook andere handicaps. Dat is wel impressionnant. »

Lees hier meer.

Foto’s hier.

PyeongChang 2018 – De laatste cijfers


Het International Paralympic Comittee bevestigde gisteren dat 570 atleten uit 48 landen zullen strijden voor de medailles. Een record voor de Paralympische winterspelen. Bovenop de 48 landen zullen ook 30 Russen mogen deelnemen onder neutrale vlag.
Ook Noord-Korea is van de partij, met twee atleten in het biathlon. In tegenstelling tot de Olympische Spelen zullen Noord- en Zuid-Korea niet samen paraderen tijdens de openingsceremonie
Op heden werden 257,000 tickets verkocht (incl. groepsverkoop). Heel wat wedstrijden zijn sold out, maar het organisatiecomité tracht het aanbod nog te verhogen om aan de vraag te kunnen voldoen. Het organisatiecomité hoopt zo het record van vier jaar terug in Sochi te evenaren. Toen gingen 316,000 tickets de deur uit.

Meer dan 100 landen zullen de Spelen uitzenden op televisie. Het International Paralympic Committee verwacht dan ook dat het record van Sochi (2,1 miljard geaccumuleerd kijkersaantal) zal worden verbroken.

Afspraak morgen voor de Openingsceremonie


Morgen vrijdag 9 maart gaan de 12e Paralympische Spelen officieel van start met de Openingsceremonie. Alle 48 landen, alsook het neutrale team met atleten uit Rusland, zullen er marcheren.
Volg de Openingsceremonie live op de Belgische televisie via RTBF (La Deux), vanaf 12:00  uur Belgische tijd.
De ceremonies zullen, net als alle disciplines, ook live te volgen zijn via www.paralympic.org.

Sportieve groeten,

Belgian Paralympic Committee

Communication Manager
Antoine Collard
TEL (BEL): +2 (0)498 66 43 10
TEL (KOR): +82 (0)1072098045
E-mail: antoine.collard@paralympic.be

Woordvoerder BPC
Guillaume Gobert
TEL (BEL): +32 (0)479 79 62 45
TEL (KOR): +82 (0)1072098045
E-mail: guillaume.gobert@paralympic.be

Partners Paralympic Team Belgium

Suppliers Paralympic Team Belgium

 Special thanks to

Comments are closed.