Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

ARTSEN ZONDER GRENZEN

Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen. Bevoegd instituut sinds 25/11/80.
Adres :

Gewijde-Boomstraat 46
1050 ELSENE
Tel. 0474/95 25 41
Email : legaten@azg.be
Web : www.azg.be


Contacten :

Voorzitter : Fasil TEZERA
Verantwoordelijke voor legaten : Jan VAN STEENBRUGGE
KBO nummer : 0421 446 093
Bank : BE73 0000 0000 6060Aanbelangende thema’s
Noodhulp / Gezondheid / Voedselhulp / Infectieziekten / Vaccinatie / Psychologische hulp en ondersteuning / Noodhuisvesting / Aids / Brandwonden / Gezondheid van het kind / Preventie / Suikerziekte (Diabetes) / Tuberculose / Seksuele uitbuiting (preventie en strijd tegen) / Cardiovasculaire Ziekten /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

"Mijn man en ik leven sterk mee met mensen in vluchtelingenkampen, bij bevallingen in moeilijke contexten, waar geen gezondheidszorg is... Maar empathie krijgt pas betekenis als je er ook iets mee doét. We kozen ervoor om Artsen Zonder Grenzen in ons testament op te nemen. Dat is onze manier om tegengif te bieden aan het leed in de wereld.”

Getuigenis van een schenker van Artsen Zonder Grenzen


ACTIES


Artsen Zonder Grenzen, opgericht in 1971, is een humanitaire medische organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van conflicten, epidemieën, pandemieën of natuurrampen. Vandaag verleent AZG medische zorg aan de meest-kwetsbaren in meer dan 70 landen, waaronder de Democratische Republiek Congo, Afghanistan, Haïti en Oekraïne.

Artsen Zonder Grenzen, dat zijn dokters, verplegers en verpleegsters, logistieke en administratieve medewerkers, ambulanciers, verloskundigen... en alle mensen die ons de middelen geven om hulp te bieden. 98% komt van particuliere schenkers. Mensen zoals u – die de handen figuurlijk uit de mouwen steken en noodhulp mogelijk maken, bijvoorbeeld door een legaat of een schenking.

Hoe ons steunen?

Onze teams stellen alles in het werk om levensnoodzakelijke zorg te geven aan zij die dit het hardst nodig hebben. AZG opnemen in een testament is een ontzettend waardevolle manier om ons te helpen. Dit gebaar zorgt ervoor dat duizenden patiënten hun lot kunnen herschrijven. Contacteer ons in alle discretie voor meer informatie, of om een infobrochure aan te vragen.


GBL/2023-0493 | Version FR