Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

BLINDENZORG LICHT EN LIEFDE VZW / SOLIDARITÉ EN VUE

Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.
Adres :

Oudenburgweg 40
8490 VARSENARE
Tel. 0489 86 43 87
Email : info@lichtenliefde.be
Web : www.blindenzorglichtenliefde.be


Contacten :

Voorzitter : Herman CAULIER
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Jan DE SMEDT en Sofie DE LEEUW
Regionale inloopcentra : (vlaamsoogpunt) in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Pelt, Varsenare, Veltem.
KBO nummer : 0405 123 864
Bank : BE93 7370 3703 7067Aanbelangende thema’s
Blinden en/of slechtzienden / Personen met een handicap / Sociale integratie / Bejaarden /


Voorstelling Actualiteiten Video's

ACTIES


Licht en Liefde is een netwerk van samenwerkende solidariteitsprojecten van, met en voor blinde en slechtziende personen. We zijn actief in Vlaanderen, Brussel en met speerpuntprojecten ook in Wallonië. Onze organisatie werkt hoofdzakelijk dankzij giften/legaten en dankzij de onbaatzuchtige inzet van honderden vrijwilligers kunnen dit doen aan de laagste kost voor de blinde en slechtziende mensen. Daardoor krijgt uw legaat een heel grote toegevoegde waarde.

Naast jongeren en volwassenen vinden ook veel senioren met een visuele handicap de weg naar Licht en Liefde. Blinde en slechtziende mensen zijn, samen met al wie voor hen iets wil betekenen, steeds welkom in onze regionale inloopcentra voor alle ondersteuning. Ze vinden er ook een verenigingsleven, hulpmiddelen, belangenbehartiging, opleiding, woning- en werkplekaanpassing, optimale verlichting enz. Verder kan Licht en Liefde instaan voor herscholing, accommodatie en zinvolle bezigheden. We hebben extra aandacht voor de minst bedeelden. Daarnaast organiseren we inleefactiviteiten voor het brede publiek.

En Wallonie, nous sommes actifs entre autres dans les domaines d'accessibilité du web, applications d'accessibilité...Licht en Liefde

Licht en Liefde: wie zijn we?

GBL/2024-0579