Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

CODA VZW

Bevoegd om vrijgestelde Giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Bredabaan 743
2990 WUUSTWEZEL
Tel. 03 432 78 44 Fax : 03 - 633 20 05
Email : giften@coda.care
Web : www.coda.care


Contacten :

Voorzitter : Mevr. Christine GONNISSEN
Contactpersoon : Mevr. Christine GONNISSEN
KBO nummer : 0452 673 957
Bank : BE40 7331 2621 0063Aanbelangende thema’s
Palliatieve zorg


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


CODA vzw is een pluralistische organisatie van artsen, verpleegkundigen, psychologen, paramedici en vrijwilligers, die palliatieve zorg aanbieden in de regio Antwerpen-Noord en Noorderkempen. Het Coda Hospice, een gespecialiseerd verpleeghuis waar terminale patiënten en hun families als ‘gasten’ in een bijna-thuis-huis worden opgenomen, is nog steeds het enige echte hospice in België.

Coda biedt eveneens rouwondersteuning aan, voor ieder die moeilijkheden ondervindt na een verlies. Coda is ook de zetel van het Netwerk Palliatieve Zorg Noorderkempen dat de coördinatie en de vorming van de professionele zorgverleners in haar regio op zich neemt. NPZN sensibiliseert de burger over palliatieve zorg.

Om al deze activiteiten dagdagelijks te realiseren en bijkomende ambities waar te maken, zijn legaten en schenkingen onontbeerlijk. Voor de rouwzorg bijvoorbeeld subsidieert de overheid niets. Ook voor de thuisbegeleiding of het Coda café is de huidige enveloppe financiering ruim onvoldoende. Alle steun is dus welkom, waarvoor dank.


GBL/2024-0777