Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

DITO VZW

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen sinds 27/09/2015.
Adres :

Sint Jansstraat 32-38
1000 BRUSSEL
Tel. 0032 2 515 02 58
Email : info@ditovzw.be
Web : www.ditovzw.be


Contacten :

Voorzitter : Ingrid DE WIT
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Yves VERSCHAEREN
Communicatiemedewerker : An FEYTONS
KBO nummer : 0416 912 136
Bank : BE06 8777 9769 0122Aanbelangende thema’s
Autisme / Blinden en/of slechtzienden / Doven en/of slechthorenden / Handicap / Jongeren met een handicap / Mentaal gehandicapten / Mindervaliden in een rolstoel / Personen met een handicap /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


Dito is een vereniging van en voor personen met een handicap of chronische ziekte en hun netwerk. Dito versterkt, verandert en verbindt: we laten talenten van mensen tot hun recht komen en groeien. In lokale groepswerkingen, bij vrijwilligerswerk én bij onze projecten, zoals:

De Garsons Uniek. Deze buitengewone vriendengroep staat garant voor een enthousiaste en verzorgde service op evenementen, festivals en recepties. Met de Garsons Uniek ervaar je meteen wat participatie écht betekent.

Met Inktvis, een zee van verhalen. Mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte kunnen hiermee op eigen tempo en met begeleiding van schrijfcoaches deelnemen aan inspirerende lees- en schrijfuitdagingen.

De Voorleesbende trekt naar klasjes van het kleuter- en basisonderwijs, gepakt en gezakt met kleurrijke boeken en vertelplaten. Tijdens het voorleesuurtje nemen deze mensen met zichtbare en onzichtbare handicaps kinderen mee in de wonderlijke wereld van diversiteit, waar iedereen anders is, maar toch gelijkwaardig.


GBL/2023-0125