Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

PINOCCHIO VZW

Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.
Adres :

Bruynsstraat 200
1120 NEDER-OVER-HEEMBEEK
Tel. 02/44 31 982
Email : info@vzw-pinocchio-asbl.be
Web : www.vzw-pinocchio-asbl.be


Contacten :

Voorzitster / Présidente : Claude PARMENTIER
KBO nummer : 0460 989 035
Bank : BE31 0682 2450 9355 BIC : GKCCBEBBAanbelangende thema’s
Preventie / Brandwonden / Kinderen en jongeren /


Voorstelling Actualiteiten

ACTIES


De vzw Pinocchio is begaan met de belangen en het welzijn van Belgische kinderen en jongeren met brandwonden. De doelstellingen van de vzw zijn:
• Trachten het verblijf in het brandwondencentrum zo aangenaam mogelijk te maken door een wekelijks bezoek van de cliniclown te organiseren, een geschenkje te geven na de verzorging, aanwezigheid van een vrijwilliger.
• Financiële ondersteuning bieden aan de ouders als de medische kosten te hoog oplopen: kosten voor drukkledij, hydraterende crèmes en zonnecrèmes, transportkosten en thermale kuren.
• Jaarlijkse organisatie van brandwondenkampen: een thermaal kuurkamp in Spa, het paaskamp en diverse activiteiten voor jongeren ouder dan 16 jaar.
• Preventie: informatiestanden plaatsen tijdens manifestaties allerhande en infosessies geven in scholen, bedrijven en service clubs.

De vzw Pinocchio kan niet genieten van financiële ondersteuning door de overheid. Het is dank zij giften van particulieren en de opbrengsten van activiteiten georganiseerd door de vzw zelf en door organisaties zoals serviceclubs dat de vzw in staat is jonge slachtoffers te blijven helpen.


GBL/2023-0107 | Version FR