Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VILLA SAMSON

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Laarbeeklaan 101
1090 BRUSSEL
Tel. 02 477 57 11
Email : legaten@uzbrussel.be
Web : www.uzbrusselfoundation.be


Contacten :

Voorzitter : Prof. dr. Marc NOPPEN
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Dominique VAN DER DONCKT
KBO nummer : 0449 012 406
Bank : BE75 3630 9458 5851Aanbelangende thema’s
Dieren / Alzheimer / Artritis / Autisme / Bejaarden / Geestelijke gezondheid / Geriatrie / Gezondheid / Gezondheid van het kind / Gezondheidszorg / Kanker (strijd tegen) / Palliatieve zorg / Psychiatrie / Suikerziekte (Diabetes) /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

Villa Samson: een helende omgeving voor patiënten

Wist u dat contact met dieren uw gezondheid positief kan beïnvloeden?

Villa Samson is daar het ultieme bewijs van! Op deze bijzondere plek kunnen patiënten van het UZ Brussel terecht voor een deugddoend bezoek van hun huisdier of een ontmoeting met onze ervaren therapiedieren.

Het speelse contact tussen mens en dier verlicht de pijn, verlaagt de bloeddruk, bevordert het geheugen en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen. Dat is wetenschappelijk bewezen! Onze therapiedieren geven steun als het moeilijk gaat en helpen om gevoelens van stress, angst, eenzaamheid en depressie te doorbreken. Elke knuffel, glimlach en interactie draagt bij aan het creëren van kostbare momenten van geluk.

Patiënten van alle leeftijden zijn welkom in Villa Samson. Onze dienstverlening is gratis en bijgevolg volledig afhankelijk van giften.

Met uw gift of legaat schenkt u patiënten een beestig medicijn.
We begrijpen dat uw legaat bijzonder is. Daarom bieden wij u een warme, persoonlijke en correcte begeleiding. U kan gratis en vrijblijvend bij ons terecht met uw vragen over een nalatenschap. Neem contact op via 02 477 57 11.


GBL/2024-0266