Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VILLA SAMSON

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Laarbeeklaan 101
1090 BRUSSEL
Tel. 0474 49 28 11
Email : coordinator@villasamson.be
Web : www.uzbrusselfoundation.be


Contacten :

Voorzitter : Prof. dr. Marc NOPPEN
Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Dominique VAN DER DONCKT
KBO nummer : 0449 012 406
Bank : BE75 3630 9458 5851Aanbelangende thema’s
Dieren / Alzheimer / Artritis / Autisme / Bejaarden / Geestelijke gezondheid / Geriatrie / Gezondheid / Gezondheid van het kind / Gezondheidszorg / Kanker (strijd tegen) / Palliatieve zorg / Psychiatrie / Suikerziekte (Diabetes) /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


Onze missie
Door het contact tussen mens en dier mogelijk te maken, levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van patiënten.

Hoe doen we dat?
In Villa Samson kunnen gehospitaliseerde patiënten van het UZ Brussel genieten van momenten met hun trouwe huisdier. Voor patiënten die zelf geen huisdier hebben, is het een plek waar genezing wordt gestimuleerd via therapie met dieren. Villa Samson is een uniek project in België, nergens anders kunnen patiënten hun huisdier ontmoeten. Een bezoek is bovendien volledig gratis.
Een ontmoeting met een huis- of therapiedier werkt stressverlagend. Het verbetert sociale interacties en het geheugen, en gaat eenzaamheid en depressies tegen. Daarnaast hebben dieren een positief effect op de pijnbeleving. Ze verlagen de bloeddruk, waardoor hartkwalen voorkomen worden. Kortom, het is een beestig medicijn voor patiënten.

Ook u maakt het verschil door een gift of legaat
Een legaat is bijzonder, we stoppen er daarom veel tijd en energie in. Het is belangrijk dat u een correcte, duidelijke begeleiding krijgt.

U kan bij ons terecht met uw vragen over een nalatenschap. Deze begeleiding is gratis en vrijblijvend. Neem contact via 0474 49 28 11.


GBL/2023-0205