Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VLAAMSOOGFONDS

Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.
Adres :

Durletstraat 43
2018 ANTWERPEN
Tel. 0489 86 43 87
Email : info@vlaamsoogfonds.be
Web : www.vlaamsoogfonds.be


Contacten :

Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Sofie DE LEEUW
KBO nummer : 0404 745 564
Bank : BE43 7378 8877 7701Aanbelangende thema’s
Blinden en/of slechtzienden / Sociale integratie / Bejaarden / Personen met een handicap /


Voorstelling

ACTIES


Als een visuele handicap blijvend is, komt het eropaan de leefkwaliteit van de slechtziende of blinde persoon zoveel mogelijk te verbeteren. Het vlaamsoogfonds werft fondsen en donaties om mensen daarbij te helpen. We ondersteunen ook projecten van en voor personen met een visuele handicap. Als hefboomfonds financieren we niet alles, maar passen we het tekort bij wanneer dat nodig is.

Elke persoon met een visuele beperking die te weinig ondersteuning en financiering vindt, kan bij het vlaamsoogfonds terecht. Daarnaast kunnen particulieren en organisaties een project indienen. Om in aanmerking te komen, moet zo’n project gebaseerd zijn op samenwerking en innovatie. Het moet bovendien de blinde of slechtziende persoon zelf verantwoordelijkheid en een actieve, centrale rol geven (empowerment).

Belangrijk is dat we ons ons toespitsen op extra solidariteit: niet in plaats van, maar bovenop de bestaande overheidssteun. Op die manier helpen we mensen die het echt nodig hebben, omdat ze volledig of gedeeltelijk uit de boot vallen.

De formule werkt, wat ons motiveert om op dezelfde weg verder te gaan. De steun van onze donateurs is daarbij essentieel. Aan al wie het vlaamsoogfonds steunt: heel hartelijk bedankt!


GBL/2023-0180