Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

ANTIKANKERFONDS

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen sinds 01/01/2015.
Adres :

Brusselsesteenweg 11
1860 MEISE
Tel. 02 268 48 16
Email : info@antikankerfonds.org
Web : www.antikankerfonds.org


Contacten :

Voorzitter : Luc VERELST
Schenkingen en LegatenLydie MEHEUS
Contactpersoon : Carlo BEVILACQUA -carlo.bevilacqua@fondsanticancer.org / carlo.bevilacqua@antikankerfonds.org
KBO nummer : 0535 868 481
Bank : BE79 5230 8061 2533 - BIC: TRIOBEBBAanbelangende thema’s
Hulp en bijstand aan families / Financiering onderzoek / Gezondheid / Gezondheidszorg / Kanker (strijd tegen) / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Luisteren via de telefoon / Kinderen en jongeren /


Voorstelling Actualiteiten

ACTIES EN OBJECTIEVEN


Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er samen iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die wetenschappelijk onderzoek ondersteunt en ook kankerpatiënten informeert. Want iedere kankerpatiënt verdient de beste behandeling.
Het Antikankerfonds zoekt naar oplossingen die kankerpatiënten écht helpen en gelooft daarbij in de kracht van wetenschappelijk onderzoek. Dankzij uw schenking kunnen we klinische studies financieren naar beloftevolle kankerbehandelingen die weinig kansen krijgen in het commerciële circuit, maar van groot belang zijn voor patiënten. Zoals nieuwe geneesmiddelen voor zeldzame kankers bijvoorbeeld.
Het Antikankerfonds helpt ook mensen met kanker en hun naasten met een persoonlijke service, My Cancer Navigator. Want wie met kanker wordt geconfronteerd is vaak het noorden kwijt. We geven onafhankelijk en kosteloos informatie over behandelingsopties. Zo stellen we mensen met kanker in staat om geïnformeerde beslissingen te maken over hun therapie.
En, niet onbelangrijk: het Antikankerfonds gaat in dialoog met beleidsmakers om samen het beleid rond kanker aan te pakken, te rationaliseren en te democratiseren. We maken dat de strijd tegen kanker een topprioriteit is, voor allen!


GBL/2023-0593 | Version FR