Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Financiering onderzoek

19 Gevonden verenigingen - Thema



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.



De Belgische Vereniging van kinderoncologen (BSPHO) zamelt fondsen in voor onderzoek naar innovatieve behandelingen voor ieder kind met kanker. Uw gift aan de BSPHO helpt ons : bij de opzet van academische klinische studies (niet gefinancierd door de farmaceutische industrie) die helpen tot de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor deze jonge patiënten; opleidingsbeurzen in kinderhemato-oncologie te financieren; een project te ondersteunen dat de langetermijneffecten van behandelingen bij kinderoncologie bestudeert.



Een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er samen iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die wetenschappelijk onderzoek ondersteunt en ook kankerpatiënten informeert.



Patiënten en hun naasten begeleiden. Preventiecampagnes opzetten. En vooral: het kankeronderzoek financieren om levens te redden. U maakt dat mogelijk met uw legaat aan Stichting tegen Kanker.



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



Vrijheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid: dat zijn de humanistische waarden van de Vrije Universiteit Brussel opgericht in 1970. Een beginsel van vrij onderzoek waarin zelfreflectie, een kritische houding en een open, creatieve geest rond wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken centraal staan.



Op 10 april 2000 overleed ons dochtertje Olivia aan de gevolgen van een hersenstamtumor. De wetenschap had geen antwoord. We besloten het Olivia Fund op te richten om nuttig onderzoek te financieren en kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden.



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.



MS overwinnen door onderzoek 84 euro = 1 dag onderzoek Multiple sclerose (MS), een neurologische degeneratieve aandoening, treft meer dan 13 000 personen in ons land, voornamelijk jonge volwassenen en vrouwen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), opgericht te Brussel in 1962, is een unieke pan-Europese non-profit organisatie voor klinisch kankeronderzoek waarvan de activiteiten tumortypes, disciplines en landsgrenzen overschrijden.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



The Belgian Kids' Fund (BKF) is het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinder Ziekenhuis Koningin Fabiola dat tot 200.000 kinderen en adolescenten per jaar verzorgt.



Stichting Alzheimer Onderzoek (STOPALZHEIMER.BE) is de enige stichting in België die het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer steunt. In de voorbije 28 jaar heeft SAO reeds 229 belangrijke innovatieve onderzoeksprojecten aan Belgische universiteiten gefinancierd voor een totaal bedrag van 28.



De Breast International Group (BIG), gevestigd in Brussel, is een non-profitorganisatie die 59 academische onderzoeksgroepen voor borstkanker uit de hele wereld samenbrengt, die verbonden zijn aan duizenden ziekenhuizen.



De Demoucelle Parkinson Charity wil het onderzoek naar een remedie voor de ziekte van Parkinson, 's werelds snelst groeiende neurodegeneratieve aandoening, versnellen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



KickCancer heeft een fantastisch mooie missie: alle kinderen met kanker genezen. Om deze missie te volbrengen financiert KickCancer onderzoek naar efficiëntere en minder toxische behandelingen in de hoop meer kinderen te genezen en de lange termijn bijwerkingen van de huidige behandelingen te verminderen of te voorkomen.