Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

BREAST INTERNATIONAL GROUP

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen sinds 01/01/2014.
Adres :

Rue de Bretagne 20
1200 WOLUWE-SAINT-LAMBERT
Tel. +32 2 486 16 00
Email : philanthropy@bigagainstbc.org
Web : www.bigagainstbreastcancer.org


Contacten :

Voorzitter : Dr David CAMERON
Filantropie :Joelle LEEMANS
CEO :Dr Theodora GOULIOTI
KBO nummer : 0468 176 240
Bank : BE08 0689 0916 0213Aanbelangende thema’s
Kanker (strijd tegen) / Financiering onderzoek / Preventie / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Gezondheid / Gezondheidszorg /


Voorstelling Actualiteiten Video's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


De Breast International Group (BIG), gevestigd in Brussel, is een non-profitorganisatie die 59 academische onderzoeksgroepen voor borstkanker uit de hele wereld samenbrengt, die verbonden zijn aan duizenden ziekenhuizen. Ze werd opgericht door de professoren Martine Piccart (Jules Bordet Instituut) en Aron Goldhirsch (†) (European Institute of Oncology).

Internationale samenwerking is cruciaal om vooruitgang te boeken in het onderzoek naar borstkanker, om dubbel werk te voorkomen, om gegevens te delen, om er mee voor te zorgen dat betere behandelingen er sneller komen, en om de genezingskansen van patiënten te verhogen. Daarom faciliteert BIG borstkankeronderzoek op internationaal niveau door de samenwerking tussen haar leden en andere academische netwerken te bevorderen. Ze werkt samen met de farmasector, maar is in haar werking volledig onafhankelijk van deze sector.

Momenteel overkoepelt het BIG-netwerk ongeveer 30 lopende klinische studies of klinische studies die in ontwikkeling zijn. Bijna 100.000 patiënten wereldwijd hebben zo deelgenomen aan BIG-studies. Vele ervan zijn baanbrekend en zorgen voor een heuse revolutie.
GBL/2023-0504 | Version FR