Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VUB FOUNDATION

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Pleinlaan 11
1050 BRUSSEL

Email : foundation@vub.be
Web : www.vubfoundation.be


Contacten :

Rector : Jan DANCKAERT
Directeur :Isabelle MARNEFFE Tel : 02 614 88 30 - (isabelle.marneffe@vub.be)
Jurist : Elisabeth RABAEY Tel : 02 614 88 31 - (elisabeth.rabaey@vub.be)
KBO nummer : 0449 012 406
Bank : BE51 0013 6779 3562Aanbelangende thema’s
Financiering onderzoek / Gezondheid / Kanker (strijd tegen) / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Suikerziekte (Diabetes) / Opleiding en onderwijs / Steun aan onderwijs en opvoeding /


Voorstelling Actualiteiten Foto's Video's

ACTIES


De Vrije Universiteit Brussel is sinds haar oprichting in 1969 een baken voor vrij onderzoek. Professoren en studenten krijgen er de vrijheid om te denken, te onderzoeken en te innoveren.

Om vrij onderzoek mee te helpen financieren via bedrijven, instellingen en particulieren werd de VUB Foundation opgericht binnen het vicerectoraat Innovatie en Valorisatie.

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug

Het beleid van de VUB Foundation steunt op de overtuiging dat elke filantropische gift maatschappelijke return krijgt. Iedere bijdrage steunt onderwijs, onderzoek, innovatie of het patrimonium van de VUB. De kennis en inzichten die daaruit onstaan, vloeien terug naar de samenleving.

De donateurs financieren mee het onderzoek naar de cruciale uitdagingen waarvoor we de komende decennia staan. Daarom is uw bijdrage zo belangrijk.

Voor een maatschappelijk relevant legaat bent u bij de VUB aan het juiste adres.

In uw testament kan u een deel van uw nalatenschap aan de VUB overmaken. De VUB kan u hierbij helpen en u, in functie van uw persoonlijke situatie, een legaat op maat voorstellen. U kiest een van de talrijke VUB-projecten in lijn met uw persoonlijke of professionele interesses.

U kan zich ook nu al via een fiscaal aftrekbare gift, een leerstoel of Fonds op naam inzetten voor een thema binnen onderwijs, onderzoek of innovatie dat u nauw aan het hart ligt. Wij staan u graag bij met professioneel advies.GBL/2022-0589