Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

VUB FOUNDATION

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Pleinlaan 11
1050 BRUSSEL

Email : foundation@vub.be
Web : www.vubfoundation.be


Contacten :

Rector : Jan DANCKAERT
Hoofd :Elisabeth RABAEY Tel : 02 614 88 31 (elisabeth.rabaey@vub.be)
KBO nummer : 0449 012 406
Bank : BE51 0013 6779 3562Aanbelangende thema’s
Financiering onderzoek / Gezondheid / Kanker (strijd tegen) / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Opleiding en onderwijs / Steun aan onderwijs en opvoeding /


Voorstelling Actualiteiten Foto's Video's

ACTIES


Vrijheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid: dat zijn de humanistische waarden van de Vrije Universiteit Brussel opgericht in 1970. Een beginsel van vrij onderzoek waarin zelfreflectie, een kritische houding en een open, creatieve geest rond wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Kortom, een universiteit die fundamenteel grensverleggend en pionierend is op het vlak van onderwijs en onderzoek.

Om vrij onderzoek mee te helpen financieren via bedrijven, instellingen en particulieren werd de VUB Foundation opgericht binnen het vicerectoraat Innovatie en Valorisatie.

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug

Het beleid van de VUB Foundation steunt op de overtuiging dat elke filantropische gift maatschappelijke return krijgt. Iedere bijdrage steunt onderwijs, onderzoek, innovatie of het patrimonium van de VUB. De kennis en inzichten die daaruit onstaan, vloeien terug naar de samenleving.

De donateurs financieren mee het onderzoek naar de cruciale uitdagingen waarvoor we de komende decennia staan. Daarom is uw bijdrage zo belangrijk.

Voor een maatschappelijk relevant legaat bent u bij de VUB aan het juiste adres.

In uw testament kan u een deel van uw nalatenschap aan de VUB overmaken. De VUB kan u hierbij helpen en u, in functie van uw persoonlijke situatie, een legaat op maat voorstellen. U kiest een van de talrijke VUB-projecten in lijn met uw persoonlijke of professionele interesses.

Wenst u zich nu al te engageren voor een thema binnen onderwijs, onderzoek of innovatie? Geven bij leven gebeurt onder de vorm van een bankgift of notariële schenking. Wij adviseren u graag.GBL/2023-0594