Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Solidariteit

17 Gevonden verenigingen - Thema



Het Kankerfonds neemt de zorg op voor kankerpatiënten die uit de boot van onze welvaartstaat vallen. De sociale voorzieningen in ons land zijn goed, maar toch zijn er nog altijd mensen die door hun ziekte in financiële moeilijkheden geraken.



Ook zieke kinderen moeten de gelegenheid krijgen om op kamp te gaan. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een gratis kamp voor jonge kankerpatiënten tussen 6 en 17 jaar.



Onze droom is een samenleving waarin de middelen eerlijk verdeeld zijn en iedereen kansen krijgt. Als onafhankelijke organisatie zijn we na 50 jaar een vaste waarde geworden.



Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) zet zich al meer dan 100 jaar in om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Als Belgisch onderzoekscentrum zijn we zeer trots op de belangrijke rol die we spelen op het wereldtoneel.



Vrienden der Blinden is een vereniging die dagdagelijks de belangen van mensen met een visuele beperking ondersteunt. Het ultieme doel is om personen met een visuele beperking kosteloos een nieuw leven te schenken met meer onafhankelijkheid, assertiviteit en mobiliteit.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De vooruitgang die de wetenschap de laatste jaren heeft geboekt, zorgt ervoor dat steeds meer mensen genezen van kanker. We beschikken over briljante wetenschappers die op zoek gaan naar de oorzaken van kanker en naar nieuwe behandelingen om de ziekte in te dijken.



Çavaria zet zich in voor het welzijn, gelijke rechten en gelijke kansen van holebi, transgender en intersekse personen (LGBTI+ personen). De voorbije 40 jaar verhoogde de aanvaarding en werden hun rechten versterkt.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.



CCV ontwikkelt een breed en gevarieerd vormingsaanbod rond het thema zingeving. CCV organiseert vormingscursussen en verzorgt de begeleiding van mensen en groepen, ondersteunt vrijwilligers, organiseert ontmoetingsmomenten en ontwikkelt materiaal en methodieken die dit werk ondersteunen.



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



De nazorg van brandwonden is vaak heel intensief, bijzonder duur, en vereist de meest deskundige aandacht. Daarom biedt Oscare in haar ambulant medisch behandelcentrum multidisciplinaire nazorg aan brandwondenslachtoffers via een gespecialiseerd medisch team bestaande uit artsen, kinesitherapeuten, psychologen, en andere paramedici (o.



Een duwtje in de rug - een wereld van verschil Caritas Hulpbetoon vzw helpt jongeren, ouderen, alleenstaande moeders met kinderen, vluchtelingen, zieken, personen met een beperking .



Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.



SAMEN SOLIDARITEIT VOEDEN De Belgische Federatie van Voedselbanken is een coördinerend organisme dat een nationaal netwerk van 9 regionale Voedselbanken - verantwoordelijk voor de herverdeling van levensmiddelen aan aangesloten lokale verenigingen - vertegenwoordigt.



WSM, voorheen Wereldsolidariteit, werkt samen met bijna 100 organisaties in 23 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België: vakbonden, mutualiteiten, microkredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties.