Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

WELZIJNSZORG

Bevoegd om fiscaal aftrekbare giften te ontvangen.
Adres :

Huidevettersstraat 165
1000 BRUSSEL
Tel. 02 502 55 75
Email : info@welzijnszorg.be
Web : www.welzijnszorg.be


Contacten :

Voorzitter : Lieve DEKEMPENEER
Directeur :Koen TRAPPENIERS 
Filantropie & Partnerschappen :Chris DE COCK
KBO nummer : 0416 426 839
Bank : BE21 0000 0000 0303Aanbelangende thema’s
Sociale integratie / Solidariteit / Strijd tegen de armoede / Vrijwilligerswerk / Mensenrechten /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


Onze droom is een samenleving waarin de middelen eerlijk verdeeld zijn en iedereen kansen krijgt. Als onafhankelijke organisatie zijn we na 50 jaar een vaste waarde geworden. We strijden samen tegen armoede in Vlaanderen en Brussel en doen dit op vier manieren:

• we steunen armoedeorganisaties met meer dan geld alleen. Het is samenwerken EN een stem geven.
• we sensibiliseren tegen armoede. Want armoede vraagt een verandering in kijken, denken en omgaan met armoede en mensen in armoede. Daarom zorgen wij voor educatie en vormingen op scholen en in verenigingen.
• we voeren elk jaar 2 campagnes. In december de campagne ‘Samen tegen armoede’ en in het voorjaar de campagne ‘Armoede uitsluiten’.
• we zorgen ervoor dat armoede op de politieke agenda komt zodat armoede structureel aangepakt kan worden.

Omdat het onrecht dat mensen in armoedesituaties leven ons diep raakt en omdat we geloven dat een rechtvaardige samenleving mogelijk is, strijden we samen tegen armoede.

Een testament biedt jou de zekerheid dat jouw bezittingen terechtkomen bij wie je belangrijk vindt en dat alles goed geregeld zal zijn. Zo leven jouw idealen verder in jouw nalatenschap.
Je wil mee zorgen voor een betere toekomst en graag meer weten over nalaten aan Welzijnszorg? Bel of mail gerust in alle vertrouwen met Chris De Cock via 0471 77 21 34 of chris.decock@welzijnszorg.be.
Of vraag jouw gratis gids ‘goed geregeld, goed gegeven’ aan. Je vindt in deze gids alle informatie over de wetgeving rond nalaten en schenken aan een goed doel. Ook een gratis huisbezoek met een juridisch expert erbij is mogelijk.

Een schenking los van het testament kan natuurlijk ook. Het goede nieuws is dat nu in Vlaanderen het tarief verlaagd is naar 0% voor de schenkbelasting en de erfbelasting voor giften aan goede doelen.


GBL/2024-0268