Thematische lijst – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

Mensenrechten

11 Gevonden verenigingen - Thema




WSM, voorheen Wereldsolidariteit, werkt samen met bijna 100 organisaties in 23 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België: vakbonden, mutualiteiten, microkredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties.




Een universele toegang tot water is een basisrecht waar we allemaal om moeten geven. Elke druppel telt. Met uw steun aan Join For Water maakt u een essentieel mensenrecht mogelijk.




Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.




« Laureaat van de Federale Prijs Armoedebestrijding 2019 » ATD Vierde Wereld (All Together for Dignity) zoekt de armsten op in Vlaanderen en Brussel en gaat samen met hen langdurige engagementen aan.




Verbeter de wereld, begin bij jezelf Bond zonder Naam (BZN) komt op voor wie niet gezien of gehoord wordt in de samenleving. BZN wil zoveel mogelijk mensen vanuit het hart aanspreken en met elkaar verbinden, om zo een samenleving te creëren die een warm verschil maakt, vooral voor wie minder kansen krijgt.




Çavaria zet zich in voor het welzijn, gelijke rechten en gelijke kansen van holebi, transgender en intersekse personen (LGBTI+ personen). De voorbije 40 jaar verhoogde de aanvaarding en werden hun rechten versterkt.




Broederlijk Delen streeft naar een  duurzame wereld zonder ongelijkheid. Een wereld waarin iedereen wil leven en waar nog lang geleefd kan worden. Een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, iedereen een stem heeft en in veiligheid kan leven.




Deze organisatie communiceert enkel in het Frans met haar donateurs, raadpleeg de franstalige fiche.




Onze droom is een samenleving waarin de middelen eerlijk verdeeld zijn en iedereen kansen krijgt. Als onafhankelijke organisatie zijn we na 50 jaar een vaste waarde geworden.




Schenken kan aan de CAW's zelf, CAW Groep ontvangt geen schenkingen. Vanaf €40 is je gift fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vind je op www.caw.be/jouw-steun.




Wereldwijd samenwerkingsprojecten met onze lokale partners ondersteunen (bijvoorbeeld in Burkina Faso waar we de lokale melkhandel ondersteunen). Humanitaire noodhulp leveren bij conflicten of rampen zoals de oorlog in Oekraïne of de aardbevingen in Turkije en Syrië.