Vereniging stichtingen – De Gids voor Giften & Legaten
Menu Close

INSTITUUT VOOR TROPISCHE GENEESKUNDE

Bevoegd om vrijgestelde giften te ontvangen voor schenkingen.
Adres :

Nationalestraat 155
2000 ANTWERPEN
Tel. 03 247 66 66
Email : mecenaat@itg.be
Web : www.itg.be


Contacten :

Verantwoordelijke voor Giften & Legaten : Raphaela DELAHAYE
Algemeen Beheerder : Ann PETERS
KBO nummer : 0410 057 701
Bank : BE38 2200 5311 1172Aanbelangende thema’s
Aids / Dagcentrum / Gezondheid / Gezondheid van het kind / Gezondheidszorg / Infectieziekten / Medisch, Medisch-biologisch en wetenschappelijk onderzoek / Ontstekingsziekten / Tuberculose / Vaccinatie / Noodhulp / Derde wereld / Ontwikkelingssamenwerking / Solidariteit /


Voorstelling Actualiteiten Foto's

ACTIES EN OBJECTIEVEN


Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) zet zich al meer dan 100 jaar in om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Als Belgisch onderzoekscentrum zijn we zeer trots op de belangrijke rol die we spelen op het wereldtoneel. Deze rol bewaken we met de grootste zorg en integriteit.

Dankzij uw bijdrage kunnen we ons werk verderzetten. We bestrijden ziekten die miljoenen mensen bedreigen, zoals ebola, malaria, hiv en COVID-19. We verzorgen patiënten, doen onderzoek, bieden gespecialiseerde opleidingen aan en streven naar toegang tot gezondheidszorg voor iedereen. Onze kennis wisselen we uit met artsen en wetenschappers in het zuiden. Naast de bekende problemen doen we ook onderzoek naar verwaarloosde tropische ziekten. Jaarlijks treffen zij miljoenen gezinnen, mensen die vergeten worden door de grote industrie. Ook voor hen zetten wij ons in.

Uw gift of legaat, klein of groot, maakt een enorm verschil voor onze wetenschappers en de mensen die ze helpen, dichtbij en elders in de wereld.


GBL/2023-0506